UNPR, pe baza expierentei FPB se extinde in Bistrita

0
234

fonoage

 

La Complexul Hotelier „Diana” a avut loc miercuri 29 0ct 2014, de la ora 14.00, o întâlnire cu presa a preşedintelui Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), Ioan Lucian (foto stânga), însoţit de vicepreşedintele Federaţiei Patronale Bihor, Vasile Fonoage.
Motivul prezenţei celor doi la Bistriţa este înfiinţarea în judeţul Bistrita Nasaud, a unei asociaţii a patronilor, care să se afilieze apoi la UNPR. Preşedintele Ioan Lucian a arătat că, la 23 de ani de la fondarea UNPR, există filiale în 12 judeţe, mişcarea patronală română fiind divizată, iar eficienţa ei relativ modestă la nivel naţional. Intenţia este de a se constitui filiale în toate judeţele şi de a realiza un tip de „presiune” de care să ţină seama factorul politic, ce ar trebui să fie mai receptiv la problemele patronatului. Dintre binefacerile de prim ordin care pot fi oferite, Ioan Lucian a amintit asistenţa juridică şi sprijinul pentru scrierea proiectelor pentru accesarea de fonduri europene. Strategia explicată de preşedintele Lucian presupune, aşa cum s-a reuşit în Bihor, parteneriate cu toate instituţiile semnificative dintr-un judeţ, inclusiv cu cele bancare. Vicepreşedintele Vasile Fonoage a stăruit asupra lipsei unei politici româneşti de relansare a investiţiilor, asupra lipsei infrastructurii – autostrăzi, aeroporturi – care să-i stimuleze pe investitori.
Nu în cele din urmă, Ioan Lucian a vorbit critic despre mulţimea taxelor, împovărătoare pentru patronat, despre nesiguranţa legilor şi despre rezervele pe care le manifestă unele companii pentru fondurile europene.
În cursul după-amiezii de miercuri, de la ora 18.00, cei doi au programată o întâlnire cu patroni din judeţ, în vederea organizării unui grup patronal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here