FPB BIHOR vs CITY MANAGER ORADEA

0
192

 

Prezentindu-se intocmai ca si un manager in toata regula, dl. Eduard Florea, managerul primariei Oradea, dupa ce si-a facut prezentarea situatiei economice pe 2015 a urbei, a rezistat cu stoicism intrebarilor si propunerilor membrilor FPB.

Recunoscand cu onestitate minusurile administrative oradene, a retinut in schimb propuneri efectiv constructive si asupra carora se va concentra, propuneri venite din mediul de business al FPB, cum ar fi: scheme de minimis pentru firme care investesc 250 mii de euro si creeaza 5 locuri de munca, reduceri de 5%, la impozitele pe cladiri platite la termen, reducerea de 50 lei/angajat (bani care pot majora salariul) pentru companiile implicate cu actiuni efective in masuri de responsabilizare sociala cu vizibilitate publica in Oradea.

Intilnirea gandita pentru doar o ora s-a intins pe aproape trei, si aceasta pentru ca spiritele aprinse de confruntarea primarie vs afaceristi, au generat idei si schimburi de opinii inedite, mai ales in domeniul reducerii consumului energetic al cladirilor, subiect dezvoltat de prim vicele FPB Jurca Constantin, dar si aspecte legate de apropierea impozitelor de nivelul timisorean al acestora, subiect sustinut cu asiduitate de Vasile Fonoage, primvicepresedinte in Federatia patronilor bihoreni.

In esenta, intilnirea semestriala cu managerul administrativ al primariei Oradea si-atins obiectivele propuse anterior, conform spuselor organizatorilor.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here