Casa pasiva,strategii si perspective dezbatute la Conferinta UNPR

0
299

 

Evenimentul organizat de Uniunea Nationala a Patronatului Roman, in domeniul eficientei energetice a cladirilor si a constructiilor pasive , a reunit in data de 25 iunie 2015 in Amfiteatrul Al. I. Cuza din CCIR Business dezvoltatori, proiectanti si arhitecti, constructori si auditori energetici.
La ceremonia de deschidere a evenimentului ne-au onorat cu prezenta Ioan Lucian – Presedinte Uniunea Natională a Patronatului Român, Mihai Căciulă -Consilier Personal Ministru Energiei, Întreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri , Zoltan Nagy Bege , membru al Comitetului de Reglementare ANRE Bucuresti.
Evenimentul a fost moderat de Constantin Jurca – Presedinte al Comisiei de Industrie si Tehnologie din cadrul UNPR, primvicepresedinte al Federatiei Patronilor din Bihor si proiectant autorizat de case pasive.
Dl. Nagy Bege Zoltan a prezentat politica Guvernului respectiv Planul National pentru eficienta energetica, imbunătăţirea eficienţei energetice reprezintand unul din elementele prioritare ale strategiei energetice a României .
Tehnologia „Casa Pasiva” este standardul pentru cladirile cu cea mai ridicata eficienta energetica . Institutul Casa Pasivã din Darmstat Germania , institutie independentã de cercetare cu un rol crucial în dezvoltarea conceptului de casã pasivã a fost prezenta la eveniment cu lucrarea Clãdirile pasive în contextul climatic/politic actual si viitor , sustinutã de Dragos Arnautu ,arhitect în cadrul Passivhaus Institut . Standardul Passive House pentru Locuinte si Clădiri de Birouri a fost prezentat de Norana Petre – architect si proiectant autorizat de case pasive.
Beneficiile si modul de functionare a sistemelor de ventilatie cu recuperare de caldura ca elemente cheie ale casei pasive, au fost prezentate de Jurca Constantin, proiectant autorizat de case pasive.
Dimensionarea unei cladiri sustenabile cu o productie de energie electrica regenerabila si control al consumatorilor au fost subiectele prezentate de Călin Terhesiu reprezentantul Solar Eco Systems SRL.
Pompele de caldura si sistemul T.A.B.S. (Thermal Activating of the Building Structure) marca UPONOR respectiv avantajele energetice ale constructiilor cu consum energetic redus fată de constructiile clasice au facut obiectul prezentarii sustinute de Horia Ban , reprezentant Termoline SRL – sales partner pentru Glen Dimplex GmbH Germania.

Workshop-ul B2B & B2C a concluzionat necesitatea definirii clare a conceptului de near zero energy building ( cladiri cu consum aproape zero de energie) avand in vedere ca Directiva 2010/31/UE nu stabileste o metodologie uniforma de implementare a acestui tip de cladiri,urmand ca reprezentantii UNPR sa contacteze entitatile responsabile cu implementarea politicilor ce decurg din aceasta Directiva.

Totodata s-a desprins necesitatea organizarii şi desfăşurarii unor programe de pregătire a specialiştilor la nivel de proiectare si executie a cladirilor eficiente energetic si constructiilor pasive.

Conferinta s-a bucurat de sustinerea sponsorilor – Solar Eco System , Termo Line – Dimplex Germania, Izvorul Minunilor si partenerilor media- Bursa Constructiilor, Bursa, Jurnalul de Afaceri si Arena Cosntructiilor .

Biroul de Presă
Uniunea Nationala a Patronatului Roman

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here